V Sloveniji vsakih 5 minut nekdo potrebuje kri

Zakaj krvodajalstvo?

Kri nas vse povezuje in je v sodobnem zdravljenju nenadomestljiva. Kar vsak četrti zemljan bo enkrat v življenju potreboval kri. Vsak krvodajalec je tako heroj, ki rešuje življenja. V pravljičnem svetu je Šeherezada potrebovala tisoč in eno noč, da je rešila eno življenje, vsak krvodajalec pa v resničnem življenju že v desetih minutah, kolikor traja odvzem krvi, lahko pomaga, da kar tri življenja tečejo dalje.

Morda bo prav vaša kri nekomu pomagala pri:

  • zdravljenju in premagovanju težke bolezni,
  • okrevanju po operaciji ali nesreči,
  • nosečnosti ali rojevanju.

Potrebujemo vas!

Ker se potrebe po krvi lahko hitro spremenijo, vas vabimo, da spremljate potrebe po krvi in jo donirate, ko vas pokličemo.

In zakaj bi storili kaj takega? Vsak sam zase ve ali daruje kri, ker ga je za to prosil prijatelj, ali ker misli, da bo njegov bližnji morda nekega dne potreboval kri, ali preprosto zato, ker verjame, da je tako prav.

Prav vsak, ne glede na to, s kakšnim razlogom je daroval kri, pa pomembno prispeva k zanesljivi in zdravi oskrbi s krvjo.

Vabimo vas, da se vpišete v spletno bazo krvodajalcev in v kritičnih trenutkih pomagate reševati življenja. Z majhnim darilom lahko spremenite veliko.

Hvala!

 

»To je ena preprosta odločitev,  da greš na akcijo in daš tistega pol litra krvi, ker veš, da boš nekomu pomagal, nekomu, ki je nekje lahko v hudih stiskah zaradi bolezni, nesreče. Ti si pa zdrav in imaš to srečo, da lahko na tak način pomagaš drugim. Morda tudi sebi ali kakšnemu od tvojih najbližjih. Nič te ne stane in ko greš z akcije, veš, da si nekaj naredil, nekaj dobrega, nekaj posebnega, nekaj več, in da ima to početje en smisel, saj tega ne počneš vsak dan. Ja, dober občutek je, ker veš, da če se znajdeš v težavah, nisi sam in so tu ljudje, ki hodijo na krvodajalske iz podobnega razloga kot ti sam.«

Boško, krvodajalec, A-