Liga darovalcev vabi med svoje vrste. Pomagajte nam reševati življenja in svet obrniti na bolje!

Transfuzija krvi vsako leto omogoča številnim bolnikom zdravljenje. Kri krvodajalcev ostaja nenadomestljivo zdravilo, saj je zdravljenje bolnikov odvisno od krvodajalcev, ki prostovoljno darujejo varno kri, plazmo ali trombocite. Krvodajalci so zelo pomemben del zdravstva. Dandanes, ko je vrednota človeške solidarnosti na hudi preizkušnji ter je svet preplavljen s fiktivnimi superjunaki, ki nam v primeru bolezni ali hude izgube krvi ne morejo pomagati, je humana gesta krvodajalcev toliko bolj hvalevredna in navdihujoča. Krvodajalci so pravi junaki sodobnega časa in resničnega življenja; veseli nas, da med njimi beležimo vedno več mladih darovalcev, dijakov in študentov.

V mesecu juniju, ki tradicionalno poteka v znamenju krvodajalstva, predstavljamo maturante Gimnazije Šentvid – mlade junake, ki podpirajo krvodajalstvo, opozarjajo na pomen baze krvodajalcev in mlajše generacije spodbujajo k rednemu darovanju krvi. Z vseslovensko akcijo »Pravi junaki darujemo!« sporočajo, da kakovostne in varne krvne zaloge niso samoumevne ter da so pravi junaki tisti, ki darujejo in nekomu pomagajo.

Pravi junaki ne nosijo oklepov, mečev in mask. Pravi junaki so tisti, ki nam omogočajo, da lahko vzdržujemo zadostne zaloge krvi vseh krvnih skupin. Ažurno se odzivajo na potrebe po krvi in bolnikom zagotavljajo varno transfuzijo v vsakem trenutku. Pravim junakom ni pomembno, kakšna oblačila nosijo, od kje prihajajo in kakšna slava jim pritiče, saj jih odlikujejo najlepše vrednote. So solidarni, prostovoljno in nesebično pomagajo sočloveku; so plemeniti, v vsakem trenutku pripravljeni priskočiti na pomoč; so predani, saj svoje izkušnje prenašajo na naslednje rodove. Pravi junaki vse okrog sebe vodijo z zgledom in s svojo človekoljubno naravnanostjo navdihujejo prijatelje, znance in svojce. Zaradi njih življenje mnogih teče dalje …

Sledite jim na FB Daruj kri, prisluhnite jim, darujte in postanite del Lige darovalcev!

 

Spoznajte prave junake in njihove misli o krvodajalstvu!