DARUJEM KRI, DARUJ ŠE TI!

 

V družbeno odgovorni krvodajalski iniciativi Daruj energijo za življenje že 12. leto združujemo energijo Rdeči križ Slovenije, Zavod RS za transfuzijsko medicino in Petrol.

Darovanje krvi je plemenito in humanitarno dejanje. Je najvišja vrednota pomoči med ljudmi, ki ima v Sloveniji dolgoletno tradicijo in ponosni smo, da se prenaša iz generacije v generacijo. Z vključevanjem mladih, bodočih krvodajalcev v družino srčnih ljudi, jo negujemo in varujemo. Zato je zelo pomembno, da se krvodajalstvu pridruži čim več mladih, da lahko nadaljujemo nemoteno in vzorno preskrbo s krvjo, ki je ključnega pomena za delovanje zdravstvenega sistema v Sloveniji.

Zakaj je to pomembno prav v tem trenutku?

Pandemija covida-19 se v Sloveniji umirja, potrebe po krvi se bodo večale, saj se zdravstvo vrača v običajno delovanje z vsemi programi zdravljenja, ki pri tem potrebujejo kri – različni posegi in operacije, zdravljenje hematoloških in onkoloških bolnikov, programi transplantacij kot tudi oskrba poškodovancev.

Ukrepi za obvladovanje covida so omejevali organiziranje mladih krvodajalcev, zato se z letošnjo akcijo posvečamo prav njim. Mladi krvodajalci so pomembna skupina, saj zagotavljajo prihodnost in stabilnost krvodajalske družine. Od nenehnega pridobivanja in vključevanja mladih je namreč odvisna prihodnost našega zdravstva.

Ob dnevu slovenskega krvodajalstva, ki ga obeležujemo 4. junija, se zahvaljujemo vsem krvodajalcem in krvodajalkam. Vaša srčnost in pripravljenost pomagati omogočata, da življenje teče dalje. Pridružite se krvodajalcem tudi vi in pomagajte reševati življenja.