2012 Podaj energijo za življenje

Darovati kri je enostavna in nesebična gesta, ki od posameznika zahteva le malo, a naredi veliko. Podati roko sočloveku je čudovit občutek, ki te napolni z energijo – energijo, ki nas povezuje, ki nam da moč za doseg neverjetnega in motivacijo, da to pozitivno energijo podamo naprej drugim, kadar jo potrebujejo.
Podaj energijo za življenje! je nadaljevanje krvodajalske akcije Daruj energijo za življenje!, enega najodmevnejših dogodkov v letu 2011, ki je uspešno aktivirala najširšo slovensko javnost in spodbudila mnoge posameznike, podjetja in institucije, da so z dobrodelnimi dejanji podprli akcijo.

Pobudniki akcije so z zorbom simbolno prikazali podajanje dobre energije med ljudmi – podobno kot dobro energijo in medsebojno pomoč širi krvodajalstvo. Akcijo smo pričeli v Ljubljani in nato zorb popeljali tudi po »ožilju« Slovenije – vseh večjih mestih. Energijo smo si tako simbolično podajali po vsej Sloveniji.

Akcijo so podprli številni slovenski športniki: boksar Dejan Zavec, biatlonec Jakov Fak, alpska smučarja Maruša Ferk in Andrej Šporn, namiznoteniška igralka Mateja Pintar, tenisač Blaž Kavčič, metalec kladiva Primož Kozmus in triatlonec Miro Kregar.
V okviru projekta smo izvedli dobrodelni koncert na Pogačarjevem trgu v Ljubljani.

 • Podajanje energije za življenje po...
  Podajanje energije za življenje po ožilju Ljubljane
 • Podajanje energije za življenje po...
  Podajanje energije za življenje po ožilju Maribora
 • Podajanje energije za življenje po...
  Podajanje energije za življenje po ožilju Kranja
 • Podajanje energije za življenje po...
  Podajanje energije za življenje po ožilju Kopra
 • Podajanje energije za življenje po...
  Podajanje energije za življenje po ožilju Novega Mesta