V podporo krvodajalski pobudi Daruj kri iz prazničnih voščil umikamo črke, ki predstavljajo krvne skupine A, 0, B in AB. S tem ponazarjamo pomembnost krvnih skupin in zagotavljanje zadostnih količin krvi za bolnike. Pridružite se srčni akciji za srečno 2019 tudi vi in s spletno aplikacijo ustvarite personalizirano e-čestitko na www.daruj-kri.si/darujsrcno2019!

Redno ozaveščanje o krvodajalstvu je izjemno pomembno. Daruj kri je vseslovenska krvodajalska iniciativa, ki že osmo leto zapored s sodobnimi pristopi uspešno obvešča o pomembnosti krvodajalstva ter spodbuja ljudi, da postanejo in ostanejo redni krvodajalci. Pri tem sodelujejo Zavod Republike Slovenije za transfuzijsko medicino (ZTM), Rdeči križ Slovenije in družba Petrol. Rezultati akcije so nad pričakovanji, saj je v osmih letih tudi akcija pripomogla k pridobitvi več kot 83.000 novih krvodajalcev. Tudi zaradi tega imamo v Sloveniji zadostne količine krvi in do 100.000 krvodajalcev, ki se prijavijo na odvzem krvi.

Ob iztekajočem se letu 2018 se nosilci akcije Daruj kri iskreno zahvaljujejo vsem  krvodajalcem, ki s svojim darilom omogočajo, da življenja mnogih, tako kot leta, tečejo dalje.

Naj praznične trenutke spremlja misel, da je darovanje lahko najlepše in najbolj srčno darilo. Sodelujte in podprite akcijo tudi vi. S spletno aplikacijo Daruj srčno na www.daruj-kri.si/darujsrcno2019 ustvarite personalizirano novoletno e-čestitko z osebnim sporočilom, v katerem aplikacija zamenja črke, ki predstavljajo krvne skupine A, B, 0 in AB, ter jih nadomesti s praznimi polji.

Svoje srčno voščilo delite s svojimi bližnjimi, prijatelji in znanci ter tako širite zavedanje o pomembnosti krvodajalstva.

Sr(e)čno 2019!